LÆS

På min nuværende praktikplads er der intet skriveri, kun radio. Derfor har jeg valgt at give nogle eksempler på opgaver, jeg har lavet på DMJX og et eksempel på en freelanceopgave for et magasin, som jeg skrev for under min uddannelse.

Smerter kan ikke amputeres: Link

På andet semester fik vi stillet en opgave, hvor vi skulle bruge en ekspertkilde, en case og en bestemt fortælleform – i mit tilfælde den tredje fortællemåde. Det overordnede emne skulle vi trække op af en hat, og jeg trak smerte. Jeg har altid været fascineret og forundret over fantomsmerter, og besluttede mig for at se nærmere på fænomenet. I min research fandt jeg en Ph.d.-studerende, der beskrev ny viden inden for behandlingen af fantomsmerter. Casepersonen fandt jeg i en facebookgruppe for amputerede. Artiklen er ikke perfekt, men jeg lærte meget af at lave den, især om fortælleteknikken, der bestemt kunne have været glattere i overgangene.

3F med hjælp til rumænere: Link

Nyhedsforløbet på DMJX er hektisk, men lærerigt. Vi blev sendt ud i forskellige kommuner i tre dage for at skrive lokale nyheder. Viborg, hvor jeg sad, er en by, jeg forinden intet kendskab havde til, så det var en udfordring at leve op til kravet om at producere en nyhed om dagen. Selvom vi fik udlånt redaktionslokale af Viborg Stifts Folkeblad, så var vi producerende uden kildedatabaser, nyhedsbureauer, kun det allerede etablerede nyheds billede i byen stod til rådighed. Intens research i kalenderne hos de lokale interesseorganisationer, firmaer, kirker og mange andet, førte til en historie om 3F, der ville komme de udenlandske arbejdere til hjælp, så de bedre kunne forstå skatteregler og overenskomster. Viborg Stifts Folkeblad købte artiklen og bragte den dagen efter med en forsidehenvisning.

Født på ferien: Link
Under forløbet på DMJX skrev jeg som freelance for magasinet Gravid. Jeg løste en række opgaver med ekspertkilder, skrev en enkelt klumme og skrev en historie om en familie, hvis søn blev født for tidligt under en ferie. Historien handler om selve fødslen, om tiden efter og slutter med nogle ekspertråd. Den fastansatte redaktion havde fundet kilder, jeg interviewede og skrev artiklen.