Tidligere praktik

Læs en anbefaling fra min nuværende redaktør: LINK

Jeg har tilbragt de første tolv måneder af den samlede praktikperiode på P1 Eftermiddag, hvor jeg har lavet reportager, radiofortællinger, live interviews, live omstillinger og en masse interviewmanuskripter med kulturpersonligheder, ekspertkilder og politikere.

Programmet arbejder i krydsfeltet mellem kultur og samfund, og derfor har den ene dag budt på en lektor fra Købehavns Universitet, der har uddybet pointer i sin bog om indførelsen af grundloven, den næste dag en reportage fra et skuespil i en byrådssal og det sporadiske, kritiske interview med kulturministeren.

Det har været tolv måneder med mange genre inden for journalistik og en hverdag i et miljø, hvor det altid er gået stærkt. Det betyder, at jeg har lært, hvordan det er at være på en redaktion, der ofte skal producere med korte deadlines, og at jeg ofte har optaget, redigeret og speaket ti minutters reportage på få timer.

En typisk dag starter klokken ni med et redaktionsmøde, hvor alle bidrager med egne ideer eller vinkler på andres historier. Typisk arbejder jeg videre på en historie, der blev skabt på redaktionsmødet dagen før, hvor kilden enten er fundet eller skal findes. Når den rette kilde er fundet, fortsætter researchen, inden manuskriptet til udsendelsen skrives. Kl 14 er deadline, og så starter vi på næste dags program.